Buma magazine, voorjaar 2016

Ook de voorjaarseditie van Buma, magazine van Buma/Stemra, bevat een aantal artikelen van mijn hand. De aanleiding voor het coververhaal over Lennaert Nijgh was drieledig. Allereerst de uitreiking van de Lennaert Nijgh Prijs voor de beste tekstdichter aan Herman van Veen, tijdens het Buma Awards gala in februari. Daar ontving Boudewijn de Groot, die beroemd werd mede dankzij Nijghs teksten, de Buma Lifetime Achievement Award. Als redactie wilden we ons de vraag stellen: Lennaert Nijgh, wie was dat ook weer? Het betekende voor mij een interessante duik in de geschiedenis van de Nederlandstalige popmuziek. Mijn interviews met de twee prijswinnaars worden voorafgegaan door een terugblik op Nijghs leven. Daarnaast sprak ik nieuwkomers Ann White en Polynation, schreef ik een studioportret van de GG Studio van Gordon Groothedde en sprak ik met Guido Heeneman over het componeren van toegepaste muziek. Bekijk hier Buma, voorjaar 2016.