Heb je tekst of tekstredactie nodig? Een frisse kijk op je werk? Ik help je op weg, schrijf desgewenst voor promotie en marketing, regelmatig ook in het Engels. Ik verzorg correctiewerk, doe projectplanning en -advies. Als eindredacteur buig ik mij over alle mogelijke teksten. Taal kan mooier, de boodschap duidelijker. Daar denk ik over na en daar bijt ik mij in vast, of het nu een interview, een jaarverslag, een biografie, websiteteksten of een voice-over betreft. En: geen tekst zonder beeld. Ik fotografeer ook en denk sowieso graag mee over beeld en vormgeving.

Ik heb ervaring met het maken van tijdschriften en websites. Daarnaast ben ik regelmatig betrokken bij muziekgerelateerde evenementen. Als conferentieprogrammeur, bijvoorbeeld, of als gespreksleider. Op de homepage vind je een opsomming van recente opdrachten en projecten.

Mijn eerste stappen als muziekjournalist zette ik bij dagblad De Gooi- en Eemlander. Ik heb als vaste kracht gewerkt voor muziekblad OOR (1984 – 2004), muzikantenvakbladen Slagwerkkrant, Gitarist en Interface (2005 – 2015) en het relatiemagazine van Buma/Stemra (2007 – 2018).

Als gastdocent mocht ik lesgeven over recenseren, interviewen, tijdschriftproductie en presentatie aan de School voor Journalistiek in Utrecht en Hogeschool Inholland in Amsterdam.

Mijn boek Why Go, over mijn ontmoetingen met Pearl Jam en andere artiesten in de Seattle-scene in de jaren 90, is in 2018 verschenen bij Uitgeverij Volt.
Voor de Melkweg in Amsterdam verzorgde ik de jubileumuitgave Melkweg 50 Lichtjaren (tevens in het Engels: Melkweg 50 Light Years), verschenen in 2021.

Enkele opdrachtgevers: AbletonBrand New Live, Buma Cultuur, Buma/Stemra, Home Emotion, Huurdersorganisatie Het Gooi en Omstreken, KLOS c.s.Lanselaar catering, Mascot Label Group, Melkweg, Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest, Newion Investments, Pinkpop, Spark Custom Electronics, Uitgeverij Scratch.

Als vrijwilliger werk ik voor en met Stichting Botanische Tuin Dr. Costerus in Hilversum (website, nieuwsbrieven, PR, fotografie).

Hier vind je mijn LinkedIn-pagina.